Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos įdaru

Paruošimo būdas

Cepelinus sudėti  į pasūdytą krakmolingą verdantį vandenį (rekomenduojama 1 kg cepelinų:  4-5 litrai vandens, 1-2 arbatiniai šaukšteliai bulvių krakmolo ištirpinto šaltame vandenyje). Iškilus cepelinams į paviršių , virti  40-45 min. ant vidutinio kaitrumo ugnies. Patiekiami su  įvairiais padažais.

Produkto sudėtis

Bulvių masė 70% (tarkuotos bulvės, virtos bulvės, bulvių krakmolas, valgomoji druska,  vitaminas C),  mėsos įdaras 30% (kiauliena 75%, lašiniai, kepti svogūnai, geriamasis vanduo,  valgomoji druska, malti juodieji pipirai, prieskoniai).

100 g maistingumas

- energinė vertė - 599 kJ/140 kcal
- riebalai – 6,1 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 2,1 g)
- angliavandeniai – 16,3 g (iš kurių cukrų – 0,7g)
- baltymai – 4,8 g
- druska – 0,8 g

Laikymo sąlygos

t - 18 0C - 360 parų