Žemaičių blynai su mėsos įdaru

Paruošimo būdas

Žemaičių blynus  iš abiejų  pusių kepti keptuvėje įkaitintuose riebaluose  ant vidutinio kaitrumo ugnies kol įgauna gelsvą atspalvį. Patiekiami su grietinės arba  kitais  padažais.

Produkto sudėtis

Bulvių masė 75% (virtos bulvės, bulvių krakmolas, kiaušiniai, valgomoji druska), mėsos įdaras 25%  (virta kiauliena 81%, kepti svogūnai,  valgomoji druska, juodieji malti pipirai, prieskoniai).

100 g maistingumas

- energinė vertė - 510 kJ/121 kcal
- riebalai – 4,4 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 1,3 g)
- angliavandeniai – 12,1 g (iš kurių cukrų – 1,9 g)
- baltymai – 7,7 g
- druska – 0,8 g